Photo1

Noe nytt?

Hold øye med vår nyhetsoppdatering der vi skriver om alt som skjer i verden med Salts Healthcare.

 
Blog Image

Andrea Robson – trygg når jeg trener

Etter operasjonen for tarmkreft, innrømmer Andrea at hun i begynnelsen ikke var helt trygg på kroppen. Hun fant den perfekte stomiposen, og nå er hun i gang med å trene igjen...

Andrea fikk diagnosen ulcerøs colitt da hun var 6 år og hat tilbragt mesteparten av livet på medisiner, avhengig av steroider og infusjoner med infliximab for holde tilstanden under kontroll. Hun fikk tilbud om en operasjon da hun var 18, men avslo for å kunne gjøre en dansekarriere. Deretter, i 2016, ble hun stadig verre og endte opp med å bli innlagt på sykehus.

“Jeg trodde bare at det var anfall av ulcerøs colitt, men etter flere tester ble det påvist en stor tumor. En kreftsykepleier og en stomisykepleier kom på avdelingen for å snakke litt om hva som kanskje skulle komme til å skje. Jeg møtte kirurgen min en uke senere og fikk beskjed om at det var sikkert at hele tykktarmen skulle fjernes og at jeg derfor ville få en stomi. Skal jeg være ærlig, var jeg mer nervøs over å ha kreft enn operasjonen”, husker hun.

I januar 2017 gjennomgikk 37 år gamle Andrea et inngrep med subtotal kolektomi og påfølgende ende-ileostomi, etterfulgt av en runde med kjemoterapi. Moren hennes var hos henne i 2 uker etter utskrivningen fra sykehuset, og hun fikk massevis av støtte fra venner og kolleger.

Før operasjonen var Andrea engstelig med tanke på å skulle gå med en pose på magen og hva folk ville si. Hun brukte posene som hun fikk på sykehuset og hadde ikke tenkt på å skifte dem inntil hun fikk øye på Confidence BE® på Twitter.

“Jeg husker at jeg så et bilde av posene med tre forskjellige farger, og jeg tenkte “oi, hva er dette for noe?”. Det var den svarte posen som fanget interessen min. Jeg går ofte med svarte klær, og noen ganger er det fint å ta på seg noe annet”.

Etter behandlingen begynte Andrea å trene yoga og andre treningstimer som f.eks. skrankeøvelser for å bygge opp styrken igjen. Hun følte seg forlegen med den forrige posen hun hadde. “I en av timene var det en dame som alltid stirret på meg hvis posen stakk ut, og man kunne se at hun lurte på hva det var. Denne nye posen passer under treningsbuksen min, den holder seg på plass og er nesten ikke synlig”.

I tillegg til et smart filtersystem som reduserer ballooning, pancaking og lukt, har Confidence BE® et spesielt trekkmateriale som ikke knitrer og som kjennes mykt mot huden – perfekt når man vil være diskret i en stille treningstime.

“Stoffet er mykt og silkebløtt, og når man har klær utenpå, er det ingen knitring Bruker du andre poser, kan man høre det. Posen kjennes også litt mindre ut, og den er også litt lettere enn noen av de andre”m legger hun til.

Andrea innrømmer at innledningsvis var hun litt utrygg på kroppen  og syntes det var vanskelig å tilpasse seg til et liv med stomi.

“Det var ganske vanskelig i begynnelsen, å lære å passe på og skifte posen. Jeg var nødt til psyke meg opp for å gjøre det. Nå kan jeg gjøre det med lukkede øyne. Jeg er ganske selvsikker nå og har ingenting imot å vise frem posen nå”, sier hun.

Andrea har stor glede av å gå på yoga-trening hver uke, og i tillegg trener hun hjemme to ganger i uken. Hun har gjort instruktøren oppmerksom på at hun har en pose på magen i tilfelle hun må løpe ut midt i timen eller hvis stomien lager lyd. Det skjer jo noen ganger. Men hittil har hun ikke opplevd lekkasjer eller problemer med Confidence BE®.

Andrea er PA for lederen av et reklamebyrå. Hun har vært vekk fra jobben i ett og et halvt år, men planlegger å komme tilbake på jobben snart. Hun ser frem til å matche posene i forskjellige farger med klærne hun bruker på jobben.

“Jeg har prøvd alle fargene. Den sandfargede bruker jeg til hverdags. Jeg tror den hvite vil være bra om sommeren, og det svarte er midt i blinken når jeg skal ut. Jeg gleder meg til å ha forskjellige farger på jobben. Kollegene vil ikke bli sjokkerte hvis posen spretter ut”.

 

Del historien din

Alle har en historie å fortelle, og vi vil svært gjerne høre din! Del historien din her for å inspirere andre i din situasjon.

Del historien din

Suzanne

Våre partnere og akkrediteringer

  • Medilink logo
  • BSF logo
  • SHA logo
  • Investors in People logo
  • BHTA logo
  • UTA logo
  • SGS logo

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for markedsføring (hvis relevant), og for å gi deg en bedre opplevelse ved å tillate at vi husker deg og analyserer hvordan du bruker nettstedet vårt. For å akseptere informasjonskapsler, klikker du på “Godta alle informasjonskapsler”. Eventuelt kan du bare velge “vesentlige informasjonskapsler” som er påkrevet av nettstedet. Du kan når som helst klikke på vår kontrollpanel for informasjonskapsler og velge et annet alternativ.  |  Se vår retningslinjer for personvern eller retningslinjer for infomasjonskapsler

Bare godta vesentlige informasjonskapsler Godta alle informasjonskapsler