Hvilken stomipose skal jeg ha?

Det finnes en rekke forskjellige stomiposer du kan velge mellom, og du kan prøve et en-delt eller et to-delt produkt for å se hvilken type som passer deg best. Det er ditt valg hvilken stomipose du bruker.

Stomisykepleieren din vil nok vise deg noen alternativer slik at du kan bestemme hvilken som passer deg best.

Det er en rekke forskjellige størrelser som er designet for å bæres under vanlige klær:

Lukkede produkter

se produkter

Tømbare produkter

se produkter

Urostomiprodukter

se produkter

Er stomiposer vanntette?

Posene er vanntette så du kan bade eller ta en dusj, med eller uten pose. Det er opp til deg, men husk på at du ikke har noen kontroll over når stomien virker. Etter en stund vil du etablere en viss rutine med å skifte pose, og det er lurt å gjøre dette så enkelt som mulig.

Å gå med colostomi- og ileostomiposer

Lukkede og tømbare poser har integrerte filtre slik at luften i posen slipper gradvis ut.

Filteret inneholder også kull som vil absorbere vond lukt.

Å gå med en urostomipose

En urostomipose har en tilbakeslagsventil plassert diskret på innsiden av posen som hindrer urinen i å renne tilbake og samle seg rundt stomien, og dette reduserer risikoen for en urinveisinfeksjon.

Alle urostomiposer vil ha en kran eller en propp som lar deg tømme urinen ut av posen og ned i toalettet. Noen personer med nedsatt fingerferdighet foretrekker å bruke kran da denne kanskje krever mindre fingerferdighet, men kranen er vanligvis laget av et hardere plastmateriale enn den mykere proppen.

Det er en rekke forskjellige størrelser som er designet for å bæres under de vanlige klærne dine.

Photo2

Å bruke en nattpose

Stomien din virker hele dagen og hele natten, så vil vi råde deg til å bruke en nattpose om natten. Denne nattposen gjør det mulig å tømme urostomiposen din om natten slik at du ikke må stå opp for å tømme posen.

Du vil få råd fra stomisykepleieren din om hvilke type nattpose du bør bruke og hvordan du skal bruke den.

Å bruke en benpose

Noen personer med en urostomi vil velge å bruke en benpose som blir festet til urostomiposen for å gi større kapasitet da den ikke må tømmes så ofte.

Dette alternativet kan være noen du velger ved lange bilturer eller togreiser eller hvis du er uvel eller ikke er så mobil.

Å skifte stomipose

finne ut mer

Å pleie huden etter stomioperasjonen

finne ut mer

Photo2

Å leve med stomi

La oss hjelpe deg med alle aspekter av å leve med en stomi, fra de første ukene etter operasjonen til livsstilsråd i hverdagen, inkludert reisetips, mosjon, kosthold og personlige forhold.

Å leve med stomi

Våre partnere og akkrediteringer

  • Medilink logo
  • BSF logo
  • SHA logo
  • Investors in People logo
  • BHTA logo
  • UTA logo
  • SGS logo

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for markedsføring (hvis relevant), og for å gi deg en bedre opplevelse ved å tillate at vi husker deg og analyserer hvordan du bruker nettstedet vårt. For å akseptere informasjonskapsler, klikker du på “Godta alle informasjonskapsler”. Eventuelt kan du bare velge “vesentlige informasjonskapsler” som er påkrevet av nettstedet. Du kan når som helst klikke på vår kontrollpanel for informasjonskapsler og velge et annet alternativ.  |  Se vår retningslinjer for personvern eller retningslinjer for infomasjonskapsler

Bare godta vesentlige informasjonskapsler Godta alle informasjonskapsler