Photo1

Noe nytt?

Hold øye med vår nyhetsoppdatering der vi skriver om alt som skjer i verden med Salts Healthcare.

 
Blog Image

Posen min virker alltid. Jeg er reddere for å bli spist av en løve.

James Whitford – Geofysiker, terrengsyklist og eventyrer. Denne 45-åringen fra Staffordshire er alltid i gang med å organisere neste utfordring. Enten det er en arbeidsreise eller feriereise med konen Cat, han har besøkt de fjerneste områder i Afrika der nærmeste lege er hundrevis av mil unna ... oops, nevnte vi at James har en ileostomi, tar medisiner daglig for å holde sin ulcerøse colitt i sjakk og bruker den nye  Salts Confidence BE® fra Salts, i svart?

I egenskap av geofysiker tilbringer James mye av tiden med å analysere det som ligger under jordens overflate – så posen er noe av det siste han tenker på når han arbeider i fjerne strøk. Han sier: “Jeg har ikke tid til å tenke på ‘andre’ ting. Når jeg er i gang og jobber, har jeg begrenset tid til avslutte det jeg gjør. Når jeg er på ferie, vil jeg nyte omgivelsene.”

Slike omgivelser omfatter en nylig campingtur til Botswana. Sammen med Cat hjalp de en venn med å organisere reiser for hans firma med camping- og safariturer. Han sier: “Vi så sjiraffer, tigere, neshorn, slanger, edderkopper så store som en hånd – og, en kveld gikk et følge av løver gjennom leirplassen vår. Poser  – og skifting av poser – var den minste av mine bekymringer. Man er ute i villmarken, så du må respektere omgivelsene, det naturlige miljøet og dyrene.”

James er meget praktisk når han er på befaringer. Graver i jorden, sleper utstyret rundt. Temperaturen er alltid høy, og støvet og søla etterlater en film på kropp og klær. ”Vi må drikke mye for å holde oss hydrerte. Når vi jobber er det vanligvis dusjer i leiren fordi vi er alltid mange som deltar i teams eller prosjekter. Men når vi reiser på ferie, er det litt mer primitivt. Vi har campet i Namibia, Marokko og, tidligere i år, Botswana. Vasking var ganske primitivt... vi sto på taket av bilen og laget vår egen dusj ved å tømme bøtter med vann over hverandre. Det var kjempemoro.”

Det er ikke alltid moro. Dette er ikke luksuscamping, det er grunnleggende camping – for ikke å nevne 35 graders varme med elendige veier så de måtte grave ut bilene minst én gang daglig. Svette, søle, bevegelse, løfting – det er ikke akkurat det man kaller en vanlig dag. Alle egenskapene til Confidence BE®-posen ble virkelig satt på prøve under disse forholdene. James må være trygg på sine evner som en ekstrem camper og sin fysiske og mentale styrke. Han må holde poser og det medisinske utstyret sterilt og kunne skifte stomipose med øyeblikkelig varsel – noen ganger med bare grunnleggende eller ingen hjelpemidler i det hele tatt.

“Jeg vet at jeg kan vaske meg hurtig, sette hudplaten på og vite at i løpet av noen få minutter sitter platen fast og jeg kan fortsette å gjøre det jeg skal. Det er også godt å vite at trekkmaterialet er svært vannavstøtende og hindrer svetting når man befinner seg i et så varmt klima. For mange år siden, da materialet var annerledes, måtte jeg vente til sent på kvelden med å skifte fordi jeg trengte tid til at hudplaten festet seg ordentlig. Dert ingenting som er verre enn å måtte skifte i siste liten når man egentlig trenger å slappe av. Med Confidence BE® kan jeg skifte på et øyeblikk  – når jeg vil og hvor jeg vil.”

Eventyreren James må være den ultimate “poseplanleggeren”. Han sier: “Jeg tar med meg minst dobbelt så mye utstyr som jeg trenger på hver tur ved å pakke en del av utstyret i håndbagasjen og resten i innsjekket bagasje. Jeg har medisinene i originalpakningene med den offisielle merkingen da det er til hjelp i tollen – selv om jeg alltid glemmer reisedokumentene fra Salts til hjelp for reisende! Hjemme skifter jeg annenhver dag. Men når jeg er på reise, tar jeg med nok til å skifte hver dag. Dessuten, siden jeg benytter meg av mange forskjellige transportmidler for å komme frem til reisemålet, må jeg også regne med at bagasjen kan gå tapt. Jeg pakker derfor poser og medisiner i innsjekket bagasje, et ekstra sett i håndbagasjen, og hvis Cat er med meg, har hun et ekstra sett også. Jeg har aldri hatt bruk for ekstrasettene på grunn av problemer, men det er godt å vite at jeg aldri trenger å bekymre meg for å miste noe ved mellomlandinger eller ved forsinkelser underveis.”

James ble først diagnostisert i 2003, ikke med én, men med to sykdommer. Han hadde symptomer på både ulcerøs colitt og Crohns sykdom, så han ble satt på behandling med sterke steroider. Vi hopper til 2004, og James begynte å finne lesjoner over hele kroppen og sår i munnen og magen. Dett ga ham betydelige smerter, og det ble nesten umulig å spise – vekten gikk fra 70 kg til 47,5 kg. Han ble lagt inn på sykehus, men ble utskrevet etter 2 uker og fikk andre steroider.

James’ foreldre begynte å pleie ham i hjemmet deres i Skottland – og det var etter en ny runde på sykehuset i Inverness at han var så heldig å møte både en skarpsindig gastrokirurg og en inspirerende stomisykepleier. Teamet på Raigmore Hospital forsto hvilke problemer det handlet om og la umiddelbart ut en ileostomi.

James forteller fra da han var på post-op-avdelingen på sykehuset: “Jeg kom til meg selv igjen og fant ut at jeg var på en avdeling, full av mennesker som alle hadde vært i kontakt med kirurgen min som var spesialist i amputasjoner og utlegging av stomier. Det hadde vært latterlig hvis det ikke hadde vært sant, men de dagene på denne avdelingen lærte meg noe: Jeg har nok en stomi, men jeg har det mye bedre enn alle de stakkars menneskene rundt meg.”

Mitt mantra når jeg reiser er “Tillit. Glem det. Slapp av.” Jeg har mye større og viktigere ting å bekymre meg for enn posen min. Jeg er heldig som kan reise til mange vakre land, både på jobb og på ferie, møte nye mennesker og se på ville dyr. Jeg elsker Confidence BE® fordi den er ‘mindre medisinsk’ med tanke på materiale og design i forhold til de gamle posene, det er ingen lekkasjeproblemer på grunn av den fantastiske klebeevnen til Flexifit® hudplate med dobbel tykkelse og det er så enkelt å skifte den, når som helst og hvor som helst. Confidence BE® har blå, tydelige berøringspunkter som klart viser hvilke deler av poser som ‘gjør ting’, og det gjør bruken av posen svært intuitiv. Jeg kan derfor glemme hav jeg må gjøre med posen og bare fortsette med livet mitt, glede meg over det jeg gjør. Jeg planlegger nå turer til Island og Nord-Russland – og jeg er sikker på at samme hva jeg gjør og samme hvor jeg drar, så skal Confidence BE® være med.

For å få vite mer om Confidence BE® eller bestille vareprøver, klikk her.

Del historien din

Alle har en historie å fortelle, og vi vil svært gjerne høre din! Del historien din her for å inspirere andre i din situasjon.

Del historien din

Suzanne

Våre partnere og akkrediteringer

  • Medilink logo
  • BSF logo
  • SHA logo
  • Investors in People logo
  • BHTA logo
  • UTA logo
  • SGS logo