Photo1

Noe nytt?

Hold øye med vår nyhetsoppdatering der vi skriver om alt som skjer i verden med Salts Healthcare.

 
Blog Image

Min Confidence BE®-historie

Stephanie Cowie – Den perfekte posen og gravid med tvillinger​

Med en familie på fire som snart blir seks, brukte den gravide 37-åringen Stephanie to typer poser. Den ene fordi hun likte utseendet, den andre for å lindre den såre huden etter å ha brukt den første. Hun fant aldri den perfekte posen som gjorde alt... før nå.​

Stephanie, som arbeider i administrasjonen i en vindmøllepark i Inverness og gift med Iain, eieren av et utleiefirma for anleggsmaskiner, ble bekymret da hun oppdaget at hun hadde en blødning under sitt andre svangerskap. Hun følte at hun ble “lettvint” diagnostisert med hemoroider av legene siden hun var gravid. Men etter hvert som hun ble dårligere og dårligere og sent i tredje trimester, etter mange flere besøk hos leger, fikk hun diagnosen “en slags IBD” etter en endoskopi. Legene var usikre på hva dette nøyaktig var og behandlet henne innledningsvis med legemidler mot ulcerøs colitt, og heldigvis responderte hun på behandlingen. Babyen Calvin ble født, og alt var godt.

Etter å ha hatt det bra var det 8 måneder etter fødselen at symptomene kom tilbake, men denne gangen var de mye verre. Ingen behandling virket, og Steph var redd for bivirkningene av å ta sterkere steroider. Etter å ha utforsket mulighetene og vurdert at hun ville ha en større familie, besluttet hun at en operasjon vare den beste veien å gå. Litt selvfølgelig sier hun: “Jeg visste ikke mye om stomier og stomiposer. Jeg visste at det var noe med å gå på toalettet på en annen måte. Jeg gjorde mange utforskninger, jeg skulle finne en bedre måte.

Legemidlene virket ikke, min kunnskap om alternativene var god og jeg tenke at vi skulle bare bli kvitt tykktarmen, jeg klarer meg uten. Men alvorlig talt, jeg var svært dårlig. Jeg var bundet til huset, jeg kjempet med å passe på Ciara og Calvin, og med Iain som hadde sitt eget firma og noen ganger arbeidet sent på kvelden, så var livet ganske tøft.

Steph var ut og inn av sykehus, men det var det konstante trangen til å gå på toalettet, enten på skolen etter å ha sluppet Ciara av eller å måtte løpe hjem er det hun husker best. Hun sier: “Jeg husker at Ciara sa: ‘Mamma, du må jo alltid på do’. Samme hvor jeg var – på skolen, hjemme, i supermarkedet. Jeg var pløset og oppblåst, hadde hetetokter, og med et manisk familieliv så trengte jeg en løsning. Jeg tenkte, hva er meningen med dette livet? Jeg vil ikke alltid ha det slik, og jeg ville i hvert fall slippe å ta medisiner.”

Iain ville at Steph skulle ha det godt, og etter mange diskusjoner ble de enige om at kirurgi var fremtiden. I oktober 2015 lå Steph på operasjonsbordet i 8 timer, og kom seg relativt godt, men hadde problemer med blokkeringer. Noen måneder senere utførte kirurgene en eksplorativ operasjon og så at tynntarmen var vridd, sannsynligvis etter operasjonen, men etter det ble hun stadig bedre. Hun var mentalt sterk, og den fysiske styrken ble stadig bedre.

“Vennene mine og familien var fantastiske – jeg vår svært åpen om min situasjon og ingen hevet et øyebryn. Jeg fikk trygghet gjennom sosiale medier der jeg kunne chatte med andre om ting jeg lurte på, jeg ble med i pasientorganisasjonen Crohns and Colitis UK og hadde stor nytte av nettverket rundt meg. Min nære familie og venner gjorde at livet ble normalt.

“Iain og jeg var alltid åpne med barna, og vi viste dem mammas mage. Det eneste jeg gjorde var å gå på do i en pose... Mamma var litt annerledes, og pappa sa ganske riktig at jeg var litt spesiell.”

Steph liker å utforske mange stomiposer og har prøvd ut massevis av poser. Hun er ikke redd for å prøve noen nytt. Hun sier: “Etter å ha prøvd mange poser slo jeg meg til ro med to merker og byttet på å bruke disse. Jeg likte det ene produktet på grunn av utseendet, men det hadde en dårlig påvirkning på huden min. Jeg likte det andre, Confidence® Natural Advance fra Salts fordi det lindret den såre huden. Det var ikke ideelt å måtte bytte mellom to forskjellige poser, men jeg hadde i det minste funnet en midlertidig løsning.”

Steph ble deretter oppmerksom på den nye produktutvalget med Confidence BE® fra Salts via sosiale medier. “Jeg huser at jeg sa – tre farger, på ingen måte... er dette en spøk? Jeg synes posen så ut som et klesplagg, den så i hvert fall ikke ut som medisinsk utstyr. Men de hadde ikke en konveks utgave. Jeg holdt kontakten med de som jobbet hos Salts, og de kunne fortelle meg at en konveks utgave var under utvikling ... Jeg måtte bare vente.”

Steph hadde det riktig bra. Hun trente mer, hadde endret kostholdet sitt og satte seg som mål å løpe Loch Ness Marathon i 2018. Hun sier: “Jeg følte meg kjempebra og emosjonelt sterk, og det var under trening, etter et løp på 10 000 meter, der jeg samlet inn £1000 til lokale kolorektale sykepleiere, at vi fant ut at jeg var gravid. Jeg fortsatte med løpingen, men etter at ultralydundersøkelsen viste at dert var tvillinger underveis, bestemte jeg meg for å slutte.”

Endringen av formen på magen og stomien på grunn av graviditeten innebar også at Steph ikke trengte en konveks hudplate. Hun kunne få den posen som hun virkelig ønsket seg. “Jeg elsker Confidence BE®. Jeg kjente forskjellen med en gang. Posen veier mindre, den trekker ikke i huden og jeg liker de forskjellige fargene. Jeg var svært interessert i “anti-sag”-sømmen med tanke på hvilken fasong jeg har for øyeblikket. Den er alt jeg kan forlange av en pose. Den er årsak til en viktig forandring, den endrer livet

Confidence BE® har hjulpet meg gjennom svangerskapet og det vil være en viktig forandring for meg også i fremtiden. Som forventet er jeg engstelig, mer redd for babyene, men jeg føler meg bra, og føler at jeg har fått god hjelp av den nye posen. Jeg er selvfølgelig klassifisert som en høyrisiko gravid. Sykehuset ligger på en hurtigtast på telefonen min, og selv om jeg alltid har med meg ekstra poser, er jeg sikker på at posen alltid vil virke som den skal. Og når kroppen min til slutt roer seg ned, tror jeg ikke at jeg vil ha problemer med å gå med en bikini.”

Når hun tenker på fremtiden og ser frem til en husholdning med seks, sier Steph:” Når jeg setter meg ned og tenker over det, tenker jeg ‘hvorfor meg, hvorfor skal jeg ha det så elendig?’ Det er litt dumt, ja, det verste med det er å måtte stå opp minst én gang hver natt for å tømme posen, men man må jo bare fortsette med et livet man har. Jeg har sluttet å logge meg inn på sosial media fordi jeg blir deprimert av alle historiene. Det er slik det er, jeg har 2, snart 4 barn å passe på, det er bare å stå på.”
 
Confidence BE® kommer til å hjelpe meg med det. Enten jeg går med den hvite eller den svarte vil jeg føle meg bra og positiv. Jeg vet at dette vil virke, posen vil ikke skade huden min, den er enkel å bruke. Den vil ikke sige ned, den ser flott ut, hva mer kan jeg si. Jeg pleide å bruke to forskjellige poser, nå trenger jeg bare én. Jeg har funnet den perfekte løsningen.”

FOTNOTE: Etter dette intervjuet med Steph tidlig i mars, mindre enn én uke før termin, fødte hun en gutt og en pike. Moren og tvillingene, Jaxon og Demi, har det bare bra. Iain er i godt humør, selv om både han og Steph er svært trette. Ciara (6) og Calvin (3) elsker å leke med babyene Jaxon og Demi.

For å få vite mer om Confidence BE® eller bestille vareprøver, klikk her.

Del historien din

Alle har en historie å fortelle, og vi vil svært gjerne høre din! Del historien din her for å inspirere andre i din situasjon.

Del historien din

Suzanne

Våre partnere og akkrediteringer

  • Medilink logo
  • BSF logo
  • SHA logo
  • Investors in People logo
  • BHTA logo
  • UTA logo
  • SGS logo