Photo1

Noe nytt?

Hold øye med vår nyhetsoppdatering der vi skriver om alt som skjer i verden med Salts Healthcare.

 
Blog Image

8 gode tips om klær – Fra menn og kvinner som lever med stomi

Ralph Lauren sa en gang “Stil handler nødvendigvis ikke om etiketter. Det handler ikke om varemerker. Det handler om noe annet, noe som kommer innenfra.” Det riktige antrekket kan virkelig gi signaler, og å leve med stomi bør ikke hindre deg i det.

Vi spurte menn og kvinner, unge og gamle, om å fortelle oss om hvordan de har fortsatt å være motebevisste og sammenholdt kommentarene deres med råd fra stomisykepleiere innen hjemmesykepleien for å hjelpe deg til å holde stilen denne våren.

 

1. Gå i handlegatene

Det er mange klesfirmaer som har merkevarer for mennesker som lever med stomi. Men du behøver ikke å bruke massevis av penger på klær, undertøy eller badetøy fra spesialfirmaene. Forretningene i handlegatene og på nettet har mange alternativer som passer til alle former og størrelser.

2. Bruk farger

“Hvis du må kjøpe nytt, kjøp noe fargerikt for du vil se og føle deg ganske utvasket. “Dette kan nok stemme for mange, spesielt rett etter operasjonen. Motetrendene om våren har lyse farger, så velg en glad gulfarge for å komme i godt humør.

3. Løsne opp

Prøv å ikke bruke belter og stramme linninger over stomien for å stramme opp over posen. “I den første tiden etter operasjonen, velg løse topper, palazzo-bukser og løse treningsbukser som ikke strammer rundt livet”. Bukser med høy linning og vide ben er fremdeles in i 2018, så du kan føle deg stilig uten å være gammeldags.

4. Vakker i vannet

Det er enkelt å være kul i poolen også. “Jeg går enten med en tankini-topp og bukse med rette ben, med støttebukser under eller en vanlig badedrakt med innfellinger for ‘magekontroll’ som støtte”. TOPP-TIPS: Vri posen inn mot midten av kroppen når du setter den på så den ikke vises.

5. Kjoler er tingen

Det er ingen grunn til å vente til neste bryllup for å kjøpe din neste kjole heller. “Kjoler som gir en trang passform er ikke en god idé, men en kjole med A-fasong eller de med rysjer og/eller volanger kan gjøre underverker og få deg til å føle deg vel når du går med dem. Boden har noen flotte kjoler med A-fasong”.

6. Merk deg midjen

Noen menn foretrekker å gå opp i størrelse for bedre komfort og diskresjon. “Jeg fant et merke som heter Chums som lager bukser med høy midje. De lager fløyelsbukser og hverdagsbukser med elastisk midje, og jeg synes de dekker posen godt.”

7. Tiltrekk og avled

Å gå med den riktige stilen som passer din kroppsform kan skape den perfekte illusjonen. “Jeg pleier å gå med mønstrede eller stripete skjorter og gensere som avleder øynene fra å se uregelmessigheter i kroppsformen. Jeg kjøper også klær i større størrelser enn vanlig rundt midjen slik at det blir mer plass for de naturlige foldene i klesmaterialet for å avlede blikk.”

8. Før deg fint

Kvinner og menn kan få mye av årstidens “må-ha” tilbehør for å komplettere størrelse og komfort. “Jeg har funnet ut at jeg må tømme lommene for å redusere vekten som skal støttes opp. Siden jeg er nødt til å ha med ekstrautstyr, bruker jeg en dataveske av lær.”

Del historien din

Alle har en historie å fortelle, og vi vil svært gjerne høre din! Del historien din her for å inspirere andre i din situasjon.

Del historien din

Suzanne

Våre partnere og akkrediteringer

  • Medilink logo
  • BSF logo
  • SHA logo
  • Investors in People logo
  • BHTA logo
  • UTA logo
  • SGS logo