Om

 

Salts Healthcare er et av de eldste familieeide selskaper i Storbritannia. Familien Salt har alltid vært svært opptatt av velferden hos sine medmennesker, og de verdiene har gitt oss et rykte som et av de vennligste selskapene innen helsetjenester. Vår positive innstilling og entusiastiske tilnærming til stomipleie, sammen med vår forpliktelse til å gi det beste pleietilbudet til en rimelig pris har vært med på å skape vår "utvidede familie".

Her får du vite mer om historien vår og hvordan vi har kombinert tradisjonelle verdier med internasjonale tjenester. I fremtiden tar vi sikte på å utvide familien vår ytterligere ved å utvikle stomiprodukter for utenlandske markeder, investere i våre medarbeidere og sikre vår stadige fremgang.

1700-talletMore info

Det var her det begynte — selskapet ble grunnlagt 1701, brødrene John og William begynte som lærlinger hos en låsesmed i Wolverhampton før John etablerte seg som instrumentmaker av kirurgiske instrumenter og knivsmed.

 

På denne tiden — 1750 — ble den første colostomioperasjonen utført av William Cheselden på Margaret White.

I 1755 gikk selskapet videre til Johns sønn, William, som begynte produksjon av nytt medisinsk utstyr i tillegg til hverdagsbestikk.

Etter å ha flyttet bedriften til større lokaler øst for Birmingham i 1788 døde William i 1793 og Richard Salt overtok.

1800-talletMore info

Siden forretningsvirksomheten blomstret, ble fabrikken flyttet igjen i første del av århundret til Dale End i Birmingham og en filial i Coleshill Street, etterfulgt av nok en flytting til stadig større lokaler (i Bull Street) i 1845 — det samme året som Salts ble hoffleverandører av bestikk til Hennes Majestet dronning Victoria.

I 1867 ble Salts også hoffleverandører av bestikk til Keiseren av Frankrike, og på denne tiden fremstilte Salts også kirurgiske instrumenter og en rekke hjelpemidler for ulike tilstander, fra amputerte lemmer til ryggplager, inkludert det patenterte brokkbindet (Orthonemic Truss).

I den siste delen av århundret begynte Salts å konsentrere seg om medisinsk utstyr og avsluttet produksjonen av bestikk.

1900-talletMore info

I 1900 flyttet fabrikken til Cherry Street i Birmingham. Etterspørselen etter medisinske produkter økte, og utbruddet av første verdenskrig førte med seg produksjon av kunstige lemmer til overlevende fra skyttergravene.

Etablering av National Health Service i Storbritannia i 1945 innebar at fokuset på lemmer og medisinske instrumenter avtok. I 1948 begynte Edward Salt å samarbeide med professor Bryan Brooke på Birmingham General Hospital for å håndprodusere stomiposer (professor Brooke perfeksjonerte teknikken med vrenging av tarmen ved suturering av stomier).

 

I 1956 ble Salts den første produsenten av stomiutstyr i Storbritannia, og de lanserte ideen med "klubber" for pasienter som førte til dannelsen av Ileostomy Association. Salts var også det første selskapet som ansatte stomiopererte til å undervise nye pasienter om stomipleie.

Salts var nå svært opptatt av stomipleie, og deres nasjonale leveringstjeneste for stomiopererte, Medilink, ble lansert i 1989. I 1996 utviklet selskapets nye anlegg for forskning og utvikling de moderne hydrokolloide hudplatene, og dette førte til en ny æra.

2000-talletMore info

Etter at de hadde blitt en av de ledende leverandører av produkter til stomipleie, ble Salts i 2003 det første selskapet innen stomipleie som ble anerkjent av The British Skin Foundation for sin utvikling av komfortable, sikre og hudvennlige klebere.

Året etterpå ble sortimentet med Confidence® Comfort lansert med nye produktegenskaper for ekstra komfort og sikkerhet, og i 2006 ble den innovative hydrokolloide hudplateforlengeren SecuPlast® Hydro ett av selskapets hurtigst voksende tilbehørsprodukter.

I 2008 patenterte Salts stomikragen Dermacol®,som gir en lekkasjefri barriere rundt roten på stomien for å forhindre at avføring kommer i kontakt med huden. I 2009 ble dette etterfulgt av vår fleksible plateløsning — som Confidence® Natural-sortimentet, vår bestselger — og i 2010 ble Salts hjemmesykepleiere for stomipleie introdusert for å gi pasienter hjelp og støtte i deres egne hjem.

I 2013 tok Salts ytterligere to store skritt fremover. For det første var det lanseringen av Confidence Natural Soft Convex, selskapets mest vellykkede merke så langt, som er vår klebrigste, mykeste og mest fleksible konvekse hudplate. Det andre skrittet fremover av å bli belønnet med benevnelsen "Dermatologisk akkreditert" fra the Skin Health Alliance — enda en anerkjennelse av at våre hydrokolloider er hudvennlige.

I dag har firmaet mer enn 500 ansatte med distributører i 22 land, og tre medlemmer av Salt-familien — Philip, Robert og Peter — er fremdeles i vårt styre og med i den daglige drift.